top of page
IMG_20201010_174114.jpg
τρατταρισμα φωτο.jpg

"Συνάντηση Γενεών"

Με αφορμή τον εγκλεισμό που βιώσαμε όλοι λόγω της πανδημίας και που επηρέασαν σημαντικά τους ηλικιωμένους μας, η ομάδα Γιασεμίν διοργάνωσε τη διαδραστική Διαγενεακή Συνάντηση στο αγρόκτημα anânke, το οποίο βρίσκεται σε δασική περιοχή κι΄όπου θα οργανώνονται παρόμοιες δράσεις. Η 'Συνάντηση Γενεών', όπως και οι συναντήσεις που θα ακολουθήσουν, είναι αφιερωμένες στη δραστηριοποίηση ατόμων της Τρίτης Ηλικίας και παράλληλα στην ενίσχυση ενδοοικογενειακών σχέσεων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διασκέδασης και του παιχνιδιού.

Η πρώτη Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2020.

Θεατρικό εργαστήρι με Τρίτη Ηλικία "Τραττάρισμα" 


Η Ναταλία Παναγιώτου ανέλαβε μια σειρά θεατρικών βιωματικών εργαστηρίων με άτομα της Τρίτης Ηλικίας απο Το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΠΑΜΕ ΚΑΙΜΑΚΛΙ που οργανώνεται απο τους Urban Gorillas.


Η παρέμβαση οδήγησε σε μια θεατρική παράσταση απο τους ίδιους συνταξιούχους που παρουσιάστηκε στην πλατεία της ενορίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2020. 

received_308076890466434.jpeg
31.jpg

Εργαστήρια με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών

Το Γιασεμίν ανέλαβε μια σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων για στήριξη και εμψύχωση των ατόμων που βίωσαν έντονα την απομόνωση εν καιρώ πανδημίας, στα πλαίσια του προγράμματος ReCOVer20 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Οι δράσεις έλαβαν χώρο στη Σχολή Τυφλών Λευκωσίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών για το μήνα Σεπτέμβριο 2020 και συνεχίστηκαν ανεξάρτητα μέχρι τον Δεκέμβριο 2020.


Χορός - Θέατρο - Functional juggling - Γιόγκα

Εργαστήρια με τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό

Το Γιασεμίν ανέλαβε μια σειρά καλλιτεχνικών παρεμβάσεων για στήριξη και εμψύχωση των ατόμων που βίωσαν έντονα την απομόνωση εν καιρώ πανδημίας, στα πλαίσια του προγράμματος ReCOVer20 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Οι δράσεις έλαβαν χώρο στο κέντρο παρέμβασης Λευκωσίας του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό ξεκινώντας τον Ιούλιο 2020 και συνεχίζονται ανεξάρτητα μέχρι σήμερα.

Χορός - Θέατρο - Ζογκλερικά - Γιόγκα

received_342860640923602.jpeg
IMG-1eb2dca2ebc9b06c5ad4c326ca383efd-V.jpg

Εργαστήρι 'Bring your Story'

Στα πλαίσια του Αντί-Σκηνου Υπαίθριου Θεατρικού Φεστιβάλ στις 28 Αυγούστου 2021, η ομάδα Γιασεμίν εμψύχωσε το εργαστήρι 'Bring your Story'.


Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους και να εξερευνήσουν την Τέχνη των ζογκλερικών, η εκμάθηση της οποίας ενδυναμώνει την επικοινωνία και συνεργασία αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας, με πολλαπλά οφελήματα. 

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες μέσω θεατρικών ασκήσεων και αυτοσχεδιασμού. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα σε παραστατικό υλικό; 

Let your story breathe: Για το τρίτο και τελευταίο μέρος, στο επίκεντρο ήταν η αναπνοή και η έννοια του ''εδώ και τώρα'', με σκοπό την καλλιέργεια της σύνδεσης σώματος και νου.

Εμψυχώτριες:

Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ναταλία Παναγιώτου

Letting go - Full Moon event

Το 4ωρο αυτό εργαστήρι έλαβε χώρο στο αγρόκτημα anânke στις 16 Απριλίου 2022.


Ανεξάρτητη πρωτοβουλία της ομάδας Γιασεμίν η οποία προσκάλεσε το κοινό σε μια αλλιώτικη εμπειρία προσκαλώντας το να γυρίσει το βλέμμα προς τα μέσα προς μια κατανόηση του πριν, το τώρα και του αύριο.

Το 1ο μέρος του εργαστηρίου ξεκίνησε με ζογκλερικά ως ασκήσεις συγκέντρωσης και συνεργασίας και ολοκληρώθηκε με βιωματικό θεατρικό εργαστήρι. Στο 2ο μέρος ακολούθησε συγκέντρωση γύρω από τη φωτιά και κάτω από τη Σελήνη όπου έγινε συζήτηση και στοχασμός ως προς τη συγκεκριμένη θεματική.

Εμψυχώτριες:

Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ναταλία Παναγιώτου

293172856_563276368636503_2803942892721293955_n.jpg

Walking theater in Kaimakli

Το Γιασεμίν ανέλαβε μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων βασισμένα στην ιδέα του 'θεάτρου του δρόμου' σε δημόσιους και μη-δημόσιους χώρους στο Καϊμακλί.

Η παρέμβαση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΄Πάμε Καϊμακλί΄ 2022.

Νέοι και μεγάλοι, κάτοικοι και μη του Καϊμακλίου είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Καϊμακλί μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας και αυτοσχεδιασμού.

Δράσεις: Services

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δραστηριότητες στη Φύση

Το Γιασεμίν αναγνωρίζει τα θεραπευτικά οφέλη που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επαφή του Ανθρώπου με τη Φύση. Έχουμε στη διάθεση μας ένα ήσυχο, ιδιωτικό αγρόκτημα σε δασική περιοχή, σε κοντινή απόσταση από τις πόλεις της Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού, στο οποίο θα διεξάγουμε εργαστήρια και δράσεις χρησιμοποιώντας τις Τέχνες αφουγκράζοντας τις κοινωνικές ανάγκες.


Η ομάδα είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας στο χώρο αυτό. 

Contact
Δράσεις: Press
bottom of page