top of page
«Ο Μαγικός Κύκλος» (20)_edited.jpg
Παραστάσεις: Services

Ο Μαγικός Κύκλος

2022

H ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει φέτος με αυτή την πολύ ξεχωριστή παράσταση εμπλέκοντας μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών που ο καθένας ξεχωρίζει στον τομέα του.
Ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, δίνουν χώρο στην καλλιτεχνική δημιουργία, την έκφραση, την ψυχαγωγία αλλά και την σκέψη όσον αφορά το κοινωνικό σύνολο.
Το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου θα γίνει η αρένα για την εξέλιξη της ιστορίας και την φανέρωση κάθε σόλο, ντούο άλλα και συλλογικών στιγμών μεταξύ των καλλιτεχνών. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται ο κύκλος της ζωής μας, με τα πάνω του και τα κάτω του.
Η έντονη σωματικότητα της παράστασης θέτει μεγάλη προσβασιμότητα σε όλους ανεξαρτήτως γλώσσας, εθνικότητας ή οποιασδήποτε αναπηρίας.

τομπολα ποστερ_edited_edited.jpg
Παραστάσεις: Services

#tombολα

2022

Η ομάδα Γιασεμίν συνεχίζοντας την έρευνα της με άξονα το παιχνίδι και την κυπριακή πραγματικότητα και μετά από ένα χρόνο παραστάσεων με το έργο #kazanτί, επιστρέφει αυτή την φορά στο Φεστιβάλ Πάμε Καϊμακλί / Let's Go Kaimakli με το νέο της εγχείρημα #tombολα.


Διαδραστική παράσταση ή αλλοιώς ένα κοινωνικό πείραμα όπου μέσα από καυστικότητα, κριτική, σαρκασμό και χιούμορ παίζονται παιχνίδια εξουσίας και δύναμης. Ο κόσμος καλείται να έρθει να παίξει ένα διαφορετικό είδος τόμπολας, και η παράσταση ξεδιπλώνεται με τη βοήθεια του κοινού.


Έρευνα, δημιουργία και περφορμανς: Natalia Panagiotou Αννη Σοφοκλέους Despina Chrysanthou

Παραγωγή: Ομάδα Γιασεμίν

Διοργάνωση: Urban Gorillas

THE NEW REALITY SHOW poster final.png
Παραστάσεις: Services

The New Reality Show

2021 - 2022

Η παράσταση κλόουν (clown) The New Reality Show δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικο κοινό.

Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ "Σύναξη" στην Υπόγεια Σκηνή +εργείο στη Λεμεσό. Έπειτα παρουσιάστηκε:

  • Δεκ.2021 - Στα πλαίσια του φεστιβάλ Nicosia Pop-Up στο Θέατρο Πόλης, Λευκωσία. 

  • Φεβ.2022 - δύο εμφανίσεις στο Υφαντουργείο, Λευκωσία.

  • Ιούλ.2022 - Παρουσίαση στη νέα μας στέγη @Εντός των Τεχνών, Λευκωσία

  • Ανερχόμενη παράσταση: Αύγουστος.2022 - Αντί-σκηνο Θεατρικό Φεστιβάλ 

Οι αλήθειες που μας παρουσιάζονται σήμερα (εν καιρώ πανδημίας) θα μπορούσαν να ήταν βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τα δύο μέτρα φυσικής απόστασης είναι η τέλεια φόρμουλα για ένδειξη αγάπης και στοργής προς τον συνάνθρωπο. Η κανονικοποίηση των νέων «κανόνων επαφής» εμπνέει μια παράσταση με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες κλόουν, που προσπαθούν να κατανοήσουν μια νέα πραγματικότητα σ' ένα κόσμο που δεν τους μοιάζει και τόσο οικείος.

Το κοινό γίνεται μάρτυρας στα όσα συμβαίνουν στις συνεδρίες μεταξύ ειδικού και πάσχοντα. Απώτερος σκοπός η κοινωνική αποδοχή, κάτι που αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο απ΄όσο φαίνεται.

Η αμεσότητα και ειλικρίνεια που διακατέχει την Τέχνη του Κλόουν, στρέφει το βλέμμα του κοινού προς τα μέσα, αντικρίζοντας από ασφαλές απόσταση τις δικές του ευαισθησίες, αδυναμίες, γκάφες, αποτυχίες, ελαττώματα, ελπίδες, όλα δηλαδή που τον κάνουν Άνθρωπο.

Σωματικό Θέατρο - Κλόουν / Physical Theatre - Clown
Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες / The performance is addressed to adults
Κατάλληλο για όλους ανεξαρτήτως γλώσσας / Suitable for all regardless of spoken language.

Δημιουργία & ερμηνεία: Άννη Σοφοκλέους & Ναταλία Παναγιώτου

20201204141438_2515.jpg
Παραστάσεις: Services

#kazanτί

05/12/2020 - 06/12/2021

Η πρωτη θεατρικη παρασταση της ομαδας.

Αναζητώντας την κυπριακή ταυτότητα, παρατηρούμε μια μεγάλη σύγχυση (σαντάνωμα). Αυτή η τραγικομική σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός της ταυτότητας μας κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να συνδεθεί με το «καζαντί», το παραδοσιακό κυπριακό τυχερό παιχνίδι.  

Πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, το καζαντί βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, «μετατοπίζεται» από το ένα μέρος στο άλλο και πετυχαίνει να είναι πανταχού παρόν. Με χιουμοριστική προσέγγιση, το #kazanτί διερευνά τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας. Στα τουρκικά, «kazanmak» σημαίνει «νίκη, απόκτηση πλούτου» (καζαντίζω = πλουτίζω). Και στην τελική, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε ;  

Η πρώτη παράσταση δόθηκε τον Δεκέμβριο στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ, Λευκωσία, στα πλαίσια του Buffer Fringe Performing Arts Festival 2020. Συνέχισε το ταξίδι της σε θέατρα, δρόμους, πλατείες, 'ησυχαστήρια' σε όλη την Κύπρο, και κλείνει τον κύκλο του στις 06 Δεκεμβρίου 2021 στο Flea Theater Λευκωσίας.

Σύλληψη ιδέας: Ναταλία Παναγιώτου 

'Ερευνα-Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου 

Thinking partner: Εβίτα Ιωάννου 

Sound Design: Μάριος Μηνά 

Φωνές/Μουσική: Δημήτρης Μεσημέρης, Abnormals crew, Αφροδίτη Δερματά, Μαρίνος Ρωμαίος Καλότυχος 

Δημιουργίες: Τούτον, Anemore, The rose factory 

241301693_4360421997407457_8688224845944165554_n.jpg
Παραστάσεις: Services

Άνθρωποι της Φανερωμένης

02 Σεπτεμβρίου 2021

Η ομάδα Γιασεμίν και η ερευνητική ομάδα People of Cyprus ένωσαν δυνάμεις για να δημιουργηθεί η θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης» που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21.


Η παράσταση, μας ταξιδεύει νοερά στη γειτονιά της Φανερωμένης, με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις επιθυμίες, τις ιστορίες και τον κόσμο που την περιβάλλει. Τη ζωή του νησιού με όλα του τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά με φωνές που Δύση ως Ανατολή.

Συντελεστές
Έρευνα-Καταγραφή σε βίντεο: Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος
Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια-Δραματοποίηση: Ναταλία Παναγιώτου
Επεξεργασία κειμένου: Ναταλία Παναγιώτου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Χρήστος Μιχάλαρος
Ηθοποιοί: Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη, Mohammed Awwad
Μουσική: Βασίλης Φιλίππου

bottom of page